Címlap Hírek Pályázatok Telephelyfejlesztési pályázat
Telephelyfejlesztési pályázat PDF Nyomtatás E-mail
2013. október 15. kedd, 13:14

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy régiónkban a DAOP-1.1.1/E és D-13 kódszámú  “Telephelyfejlesztés és ipartelepítés a területi kohézióért” című, pályázati felhívás beadási határidejét 2014. január 6-ig meghosszabbították.

Részletek az alábbi linken.
Tisztelt Tagszervezet!

1.,
Megjelent a Telephelyfejlesztés és ipartelepítés a területi kohézióért című pályázati kiírás (kódjele régiónkban: DAOP-1.1.1/E és D-13) melynek keretében 2013.11.05 - 2013.12.02-ig lehet pályázatot benyújtani.
- Az 1. részcél a telephelyfejlesztés, melyre azok a kkv-nak minősülő vállalkozások pályázhatnak, melyek éves átlagos statisztikai állományi létszáma a pályázat benyújtását megelőző legutolsó lezárt teljes üzleti évben minimum egy fő volt.

- A 2. részcél az ipartelepítés, melyre mérettől függetlenül nyújtható be pályázat.

- Rendelkezésre álló keretösszeg:
1. részcél: 3.260 millió Ft
2. részcél: 1.000 millió forint

A beérkezett pályázatok függvényében a részcélok kerete között átcsoportosítás lehetséges.

- Egy pályázó egy pályázat keretében egy régión belül több telephelyet is fejleszthet, ugyanakkor országosan csak egy projekt megvalósítására kaphat támogatást /ha egy pályázó több régióban is bead pályázatot, az összes pályázata elutasításra kerül./

- A projekteknek kötelező munkahelyteremtésre vonatkozó vállalásokat kell tartalmazniuk, legkésőbb a projekt fenntartási időszakának utolsó évére vonatkozóan. A munkahelyteremtés alapjául szolgáló bázislétszámnak a pályázat meghirdetését megelőző utolsó 12 hónap (2012. szept. 01- 2013. aug. 31-ig) átlagos havi állománya minősül:

Bázislétszám

Részcél Igényelt támogatás 0-9,99 fő 10-49,99 fő 50-249,99 fő 250- fő

1. részcél 10-19,99 millió Ft 1 fő 2 fő 3 fő 6 fő

20-29,99 millió Ft 2 fő 3 fő 4 fő 6 fő

30-60 millió Ft 3 fő 4 fő 5 fő 6 fő

Régió 0-9,99 fő 10-49,99 fő 50-249,99 fő 250- fő

2. részcél Nyugat-Dunántúl 40 fő 40 fő 40 fő 40 fő

Dél-Alföld
10 fő 15 fő 20 fő 25 fő

Észak-Magyarország 10 fő 15 fő 20 fő 25 fő

Közép-Magyarország 10 fő 15 fő 20 fő 25 fő

- Az elszámolt összköltség arányában igényelhető támogatás mértéke:

A projekt megvalósításának helyszíne Támogatás maximális mértéke
1. részcél 2. részcél
Középvállalkozás Mikro- és kisvállalkozás

Nyugat Dunántúl 40% 50% 30%
Észak- Magyarország 60% 70% 50%
Közép- Magyarország 40% 50% 30%
Dél-Alföld 60% 70% 50%

- Támogatás összege:

Pályázati részcél/ A projekt megvalósításának helyszíne Minimum (millió Ft) Maximum (millió Ft)
1. részcél 10 60
2. részcél Észak- Magyarország 100 1000
Dél-Alföld 100 400
Nyugat-Dunántúl 100 500
Közép-Magyarország 100 300

- Előleg mértéke általánosan a megítélt támogatás 25%-a kkv-k esetében 50%-a, de legfeljebb 300 M Ft.

- A támogatható, nem támogatható tevékenységek köre az eddigiekben hasonló projektszintű könyvvizsgálat kötelező, ha a projekt megítélt támogatása meghaladja az 50 millió Ft-ot.

- Speciális kizáró okok között van az is, hogy nem támogathatók azok a pályázók, akik a 2007-2013 között meghirdetett alábbi pályázati felhívások keretében a mostani felhívásra benyújtott projekttel egyező fejlesztési helyszínen építési elemet tartalmazó projektjüket fizikailag nem fejezték be a most benyújtandó pályázat benyújtásának időpontjában:

-    Telephelyfejlesztés
-    Ipartelepítés
-    GOP-2.1.1/A technológiafejlesztés
-    GOP-2.1.1/B komplex technológiafejlesztés kkv-k számára

- A pályázati felhívás, segédletek letölthetők az alábbi linken:

2., Felhívjuk a figyelmet az NFÜ közleményére, amely a kötelező fenntartási időszak hosszát kkv-k esetében a felsorolt konstrukcióknál az eredetileg a felhívásban rögzített 5 év helyett 3 évben határozza meg.

A 3 évnél hosszabb fenntartási idő kizárólag a pályázónak az illetékes közreműködő szervezethez benyújtott kérelme alapján kerülhet csökkentésre.

A közleményben szereplő pályázatok listáját mellékeljük, amely letölthető az NFÜ Sajtó - Pályázati közlemények rovatából.

Tisztelettel:

Pintye László